Torstaina käytiin pikkusiskon kanssa paikallisen nuorisotoimen järestämällä retkellä Haaparannassa. Kyydit maksoivat kaiken kaikkiaan vain 10e per henkilö. Jotenkin halpaa, kun ajattelee, että bussilla sinne mentiin ja matkaakin oli yli 2 tunnin ajomatkan verran. Edellisenä yönä tuli vahingossa valvottua hieman, vaikka tarkoitus oli mennä ajoissa nukkumaan. Jumitimme nimittäin tietokoneella tutkien cosplaytarvikkeita myyviä nettikauppoja. ^^' Kuitenkin ihmeen kaupalla sain ainakin itseni kangettua ylös 4-5 tunnin yöunien jälkeen.

Tarkoituksena oli käydä lähinnä Ikeassa tai niin ainakin ilmoituksessa luki, mutta bussi jätti meidät kuitenkin Raja nimisen ostoskeskuksen pihaan. Pyörimme sitten siellä melkeinpä koko sen ajan, mikä oli käytettävissä. Kaupat olivat samoja kuin mihin normaalistikin törmää. Enimmäkseen vaatekauppoja. Tehtiin kuitenkin löytöjäkin. Itse löysin halvalla valkoiset farkut. Ovat vähän löysät, mutta pitänee ommella niitä pienemmiksi tässä jokin päivä. Lisäksi löysin mustan kevättakin ja yksiosaisen mangan "Odota, että rakastun".


Tänään sitten lyhensin ja ompelin valmiiksi tuohon tulevaan cossiin kuuluvan hameen. Tehtävä oli kaikkea muuta kuin helppo, sillä hameen kangas paljastui ERITTÄIN helposti purkaantuvaksi ja suunnitelmat menivät uusiksi. Aluksi tein vain siksakompeleen reunaan, mutta se ei estänyt lankoja irtoamasta ja roikkumasta. Sitten päädyin kääntämään kankaan kerran ja ompelin suoralla, vaikka yritin sitä vältellä vekkien takia. Ja niinhän siinä sitten kävi lopulta, että vekkien laskeutuvuus siitä kärsi. Nyt seuraava mission on ostaa tärkkiä ja kikkaila sen kanssa vekit kuntoon. Jos vaan osaan. Koskaan aiemmin en ole nimittäin tärkkiä käyttänyt. Mutta joka tapauksessa muutoin puku alkaapi olla valmis. Peruukki vain uupuu.
 

Lisäksi löysin erään belgialaisen nettikaupan, jossa on välillä erittäin hyviä tarjouksia. Päädyin sitten tilaamaan kaksi figuuria sieltä, kun toinen oli tarjouksessa sinä päivänä sopivasti ja toinen muuten vain halpa, ja varastossa oli kumpaakin vielä muutama kappale. Ainoa asia, mikä vähän kismitti olivat postikulut, kun täytyi valita keskihintainen postitustapa, jotta sain paketin seurantakoodin. Tavallinen postikuljetus olisi tullut halvimmaksi, mutta sen kautta paketti voi luonnollisesti kadota jonnekin. Plussaa tulee siitä, että tulli ei syynää pakettia eikä peri lisämaksuja, kun lähetys tulee  EU:n sisältä. :) Kyllähän tämä ostos pikkuisen saattaa verottaa nyt muuta elämistä eli pitää jättää mm. kokikset ostamatta tässä kuussa, mutta on se sen arvoista. ^^ Näistä figuureista sitten enemmän, kunhan ne saapuvat.