(kuva: www.animefushigi.com)

 

Sarja kertoo Madokasta, joka on tuikitavallinen tyttö ja jolla ei hänen mielestään ole mitään erityistaitoja tai -lahjakkuutta. Hän uskoo elävänsä elämänsä loppuun asti pystymättä auttamaan ketään. Eräänä päivänä Madokan luokalle ilmestyy kyynisen oloinen Akemi Homura, joka ei näytä haluavan ystävystyä kenenkään kanssa. Madoka saa sattumalta selville taikatyttöjen (Puella Magi / Mahou Shoujo) olemassaolon ja haaveilee jopa itsekin ryhtyvänsä sellaiseksi, mutta Homura varoittaa häntä ryhtymästä, jos haluaa suojella läheisiään.

Taikatytöksi ryhtymisen yhteydessä tyttö saa esittää yhden toiveen, jonka Kyuubei niminen olento toteuttaa. Toiveella on kuitenkin merkitystä taikatytön tulevaisuuden kannalta. Taikatyttönä olemisessa on myös omat pimeät puolensa: täytyy taistella noitia vastaan henkensä kaupalla ja vastineeksi yhdestä toiveesta hänen sielunsa revitään irti ruumiista ja sullotaan pienen kiven sisälle. Taikatyttöjen ja noitien yhteiselolla on myös syvempi tarkoitus, jota puidaan sarjan edetessä.

Aikansa sarja etenee hitaasti vailla erikoisempia juonenkäännöksiä, mutta jo sarjan puolenvälin jälkeen alkaa tapahtua. Madokan muuttumista taikatytöksi silti saa odotella sarjan loppupuolelle poikkeuksellisesti muihin vastaaviin sarjoihin verrattuna. Jakso 10 on erittäin tärkeä juonen kannalta, ja mitä lähemmäs loppua edetään, sitä surullisemmaksi sarja muuttuu katsojan silmissä.

Sarjan animaatio on ehkä eräänlainen aikansa taidonnäyte, sillä pieniinkin yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja erilaisia kuvakulmia käytetään paljon tuomaan vaihtelua. Piirrostyyli on paikoitellen erilaista, kun ajattelee esimerkiksi noitien asettamaa suojakenttää, jossa voi vilistä niin norsuja kuin orkesterin jäseniäkin riippuen noidasta tietenkin.

Mahou Shoujo Madoka Magica on tarina ennen kaikkea ystävyydestä ja kuinka pitkälle sen vuoksi ihminen pystyy menemään sekä niin epätoivosta kuin vastavuoroisesti toivostakin. Sarjassa on myös mukana paljon aikajatkumo- ja filosofiakäsitteitä, joten tätä katsoessa täytyy olla ajatus mukana sitä enemmän, mitä pidemmällä sarjassa on menossa. Tämä ei myöskään ole mikään perinteinen taikatyttösarja, joten suosittelen kaikille trillerityylisten ja psykologisten animesarjojen ystäväville.

Piirrostyyli 5/5

Animaatio 5/5

Hahmot 4/5

Juoni 5/5

Kokonaisuus 4½/5