(kuva: www.watchanimeon.com)

 

Fruits Basket kertoo Tohru Hondasta, joka äitinsä menetettyään joutuu asumaan isoisänsä luokse, mutta muiden sukulaisten muuttaessa myös saman katon alle taloa joudutaan rementoimaan ja tilaa ei Tohrulle jää, joten hän päätyy asumaan telttaan keskelle metsää, kun ei kehtaa vaivata ystäviään. Tohru ei kerro asuinpaikastaan kenellekään, mutta sattumusten kautta kuitenkin jää kiinni "itse teosta" koulun idolin Yuki Sohman ja Shigure Sohman silmien edessä, ja päätyy viimein asumaan heidän kanssaan samaan taloon. Elo Sohman suvun jäsenten kanssa ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin luulisi, sillä jos he joutuvat vastakkaisen sukupuolen halaamiksi, he muuttuvat Zodiacinsa mukaiseksi eläimeksi ja palautuvat sattumanvaraisesti takaisin ihmismuotoonsa - mutta alasti.

Sarjassa on sekä komediaa että draamaa romantiikkaa unohtumatta. Kyon ja Yukin tunteet Tohrua kohtaan selvästi kasvavat sarjan edetessä, vaikka Kyollakin oikeastaan on jo "kihlattu". Hahmot ovat kaikinpuolin monipuolisia ja kaikista löytyy omat hauskat puolensa. Erityisen viihdyttävä hahmo oli Yukin veli Ayame, joka on hyvin erikoinen ja villi tapaus, jonka kesyttämiseen tarvitaan Hatori Sohmaa, jäykkää ja kyynisen oloista lääkäriä.

Sarja on kaikin puolin viihdyttävä, mutta sen loppu olisi voinut olla parempi. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada eikä makeaa mahan täydeltä, kuten sanonta kuuluu. Tämä sarja lukeutuu silti niihin, joita voisin katsoa uudestaankin joskus hauskuutensa ja omaperäisyytensä ansiosta.

Piirrostyyli 3/5

Animaatio 3/5

Hahmot 5/5

Juoni 4/5

Kokonaisuus 3½/5