Ei olisi kai pitänyt.. Miksihän menin tekemään sen. Nimittäin hakemaan huuto.netistä muka huvikseni Schleich-figuureja aikomuksenani katsoa vain, että missä hinnoissa ne pyörivät, kun tuntuu, että niitä aika paljon keräillään kuitenkin. No, ei pahoja hintoja, ajattelin aluksi. Sitten törmäsin siellä ihanaan oranssiin kissaan (Orange Tabby Barn Cat #13286), ja yhtäkkiä huomasin ostaneeni figuurin. Miten tässä näin kävi? :o Tästä kai se taas alkaa - yksi uusi villitys elämässäni. Nimittäin figuurien keräily.

Pikaisen google-haun perusteella totesin, että uutena ei ole kovin lompakolle kannattavaa niitä hankkia, ellen löydä liikettä, jonka postimaksut eivät tee yhtä paljon tai enemmän kuin figuurin hinta, joka on yleensä pienille figuureille 4-5 euroa. Joissain paikoissa postikulut ovat jopa yli 8 euroa. :( Huuto.netin postikulut ovat sentään järkeviä: 0,80 - 3 euroa. Tässä siis lahjaidea kaikille; hankkikaa mulle Schleich-figuureja, mielellään kissoja! Koirat ja kanitkin käyvät. Myös sudet, ketut ja ilvekset. :3 Eh, noloa ehkä postauksessa kerjätä? No, olen nolo ihminen muutenkin, joten saanen anteeksi. :'D

Schleich-figuurithan ovat siis n. 2-47 cm korkeita pienoismalleja oikeista eläinahmoista. Ne on valmistettu kovasta muovista ja maalattu käsin. Käsite on laaja, sillä pienoismalleja on valmistettu aina pieneläimistä dinosauruksiin. Figuureja valmistaa Saksalainen yritys, jonka nimi on Schleich. Yrityksen mallisto uusiutuu vuosittain. Yksi hahmo pysyy mallistossa noin kuusi vuotta, ja jotkut hyväksi todetut mallit vielä kauemmin. Nykyään tosin suurin osa figuureista valmistetaan Kiinassa, mutta myös muita valmistusmaita on.

(kuva: www.shoppingshadow.com)