Löysin eräs ilta googlella - etsiessäni uutta mesekuvaa - Totoron, jonka voi itse askarrella! Aivan mahtava sivusto tämä www.cubeecraft.com. Miksi en ole koskaan aiemmin törmännyt moiseen? Sieltä löytyy laidasta laitaan malleja aina animehahmoista erilaisiin maskotteihin. Ja ellei sivun arkistoista jaksa/osaa etsiä, voi aina googlettaa suoraan "hahmon nimi" + cubeecraft.

Itse lopputulos vaatii onnistuakseen tavallista tulostuspaperia vahvempaa paperia. Mielellään mattapintaista ns. valokuvapaperia (sanon niin sanottua, koska tässä tapauksessa haetaan pahvinkaltaista valokuvapaperia, joka on jotain halpaa mukamas valokuvapaperia). Malli siis tulostetaan vahvahkolle paperille ja sitten seurataankin vain ohjeita. Yleensä valkoiset viivat on tarkoitettu vedettäväksi askarteluveitsellä ja muutoin kuviot leikataan saksilla ääriviivoja mukaillen. Työn tässä vaiheessa saa olla aika tarkkana.

Kun tämä vaihe on valmis, on aika taitella mustat läpät sekä kuvio mustien viivojen kohdalta sisäänpäin. Tämän jälkeen alkaakin haasteellisin tehtävä. Nimittäin sovittaa osat yhteen liuttumalla mustia läppiä oikeisiin askarteluveitsillä tehtyihin koloihin. Tässä vaiheessa allekirjoittaneen hermot eivät oikein meinanneet kestää, kun Totoro-parka purkautui paikasta X saadessani paikan Y kiinnitettyä. :D Vaatii siis kärsivällisyyttä. Ja paljon. Joka tapauksessa teen näitä varmasti lisää. :)

Tässä lopputulos:

 

Tämän mallin saat osoitteesta: www.cubeecraft.com/cubee/totoro tai tulostamalla tämän kuvion (voi olla aika pikselimössöä vuodatuksen skaalailujen jälkeen):